Субота, 20 Квітня, 2024
ПогодаУкраїна

В Україну йде аномальне потепління: синоптики уточнили, де відступлять морози

Погода в Україні 11 грудня буде аномально теплою та нестійкою. Температура підніметься до +10…+15 градусів.

Можливі опади, переважно у вигляді дощів. Такий прогноз на неділю зробив синоптик Ігор Кібальчіч, передає OBOZREVATEL.

За словами Кібальчича, атмосферна циркуляція над Центральною та Південною Європою складається так, що виникають практично ідеальні умови для активізації циклонічної діяльності над Балканським півостровом, Італією та більшою частиною акваторії Середземного моря.

Повітряні потоки з південного заходу поставлятимуть тепле та вологе повітря африканського походження на територію України. Найвище температура повітря прогріється на Півдні та в Центрі нашої країни. Стовпчики термометрів вдень покажуть +10…+15 градусів.

А ось на півдні Одеської області та в Криму буде ще тепліше, повітря може прогрітися до  +16…+18 градусів. Вітер обіцяють штормовий – з поривами до 15 – 20 метрів на секунду.

В інших областях також спостерігатимуться стійкі плюсові температури.

Також синоптики вважають, що під час цього потепління сніг можливий лише у західних областях. Наприклад, у Карпатах будуть потужні снігопади та ожеледиця на дорогах.

Нагадаємо, на Київщині на 11 грудня синоптики прогнозують помірний дощ та до +11°С удень. Уночі температура теж буде плюсовою: +1…+3 градуси вище нуля.

Залишити відповідь