Субота, 20 Квітня, 2024
ВійнаІнтерв'юНа фронтіУкраїна

Речник ВПС: американські Patriot суттєво посилять українську протиповітряну оборону

ЗРК Patriot, які Сполучені Штати передадуть Україні, можуть допомогти значно посилити протиповітряну оборону, створивши розгалужену систему, — речник командування ВПС України Юрій Ігнат, передає Польське радіо.

Зенітно-ракетні комплекси Patriot, які Україні надасть Білий Дім, можуть суттєво допоможуть посилити оборону повітряного простору та створити ешелоновану систему ППО.

Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив речник командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

«Це дуже потрібна для України річ. Тому що Patriot давно був омріяний у нашій стратегії подальшого розвитку Повітряних сил. Patriot — це далекобійна зброя, яка може вражати свої аеробалістичні цілі на відстані до 150 кілометрів. Ці комплекси на певних напрямках могли б допомогти відігнати російську авіацію подалі від наших кордонів, а саме такі бомбардувальники як ТУ-22М3 чи екіпажі тактичної авіації ворога», — пояснив речник ВПС.

За словами Ігната, українські військові досить легко зможуть освоїти нове озброєння.

«Комплекси західного зразка доволі сучасні, дуже багато чого в них автоматизовано, багато відкинуто людського фактору. Тому перенавчитися на ці комплекси не є великою проблемою. Хоча для цього і потрібен певний час», — зазначив він.

Він додав, що Україна має величезні потреби в техніці протиповітряної оборони і тому готова взяти «багато з того», що можуть запропонувати західні партнери.

«Сьогодні Повітряні сили існуючими засобами ППО, авіацією, мобільними групами перекривають найзагрозливіші напрямки, окремі стратегічні об’єкти критичної інфраструктури. Однак цього не вистачає, щоб закрити всі потреби», — зазначив Юрій Ігнат. 

Нагадаємо, сьогодні Держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Білий Дім надасть Україні чергову військову допомогу вартістю 1,85 мільярда доларів. Новий пакет вперше включатиме зенітні ракетні комплекси Patriot.

Залишити відповідь