Субота, 20 Квітня, 2024
БлогПодіїСвіт

Президентка Молдови закликала владу Грузії перевести Саакашвілі на лікування за кордон

Президентка Молдови Майя Санду закликала владу Грузії перевезти колишнього президента Міхеїла Саакашвілі на лікуванні за кордон.

Про це вона написала у Twitter, пише “Європейська правда”.

“Занепокоєні ускладненнями, що загрожують життю Міхеїла Саакашвілі, спричиненими умовами його утримання під вартою”, – йдеться у повідомленні.

“Молдова приєднується до заклику президента України Володимира Зеленського до уряду Грузії дозволити колишньому президенту виїхати на лікування за кордон для збереження його здоров’я”, – додала Санду.

Нагадаємо, Міністерство закордонних справ України 15 грудня висловило глибоку стурбованість суттєвим погіршенням стану здоров’я Саакашвілі, який перебуває в медичному центрі “Вівамеді” в Тбілісі. 

Спеціальна пенітенціарна служба Грузії оприлюднила записи з камер відеоспостереження з палати Саакашвілі, щоб звинуватити його в симуляції, проте на записі видно, як він виснажений.

На початку грудня американський лікар Девід Сміт надав експертний висновок про те, що у зразках волосся та нігтів Саакашвілі виявлені важкі метали та інші речовини, зокрема ртуть і миш’як, а також хвороби і залежність, пов’язані з неналежним лікуванням.

Залишити відповідь