Середа, 24 Квітня, 2024
СвітСуспільство

Анджей Дуда подякував полякам за людяність та готовність допомагати

Польська держава дуже добре склала цей іспит, передає Польське радіо.

Поляки склали цього року іспит на людяність. На цьому під час свого новорічного привітання наголосив президент Польщі Анджей Дуда. Лідер держави у своєму посланні подякував усім, хто відкрив свої серця сусідам з України:

«Нас не вдалось розділити, російська пропаганда та дезінформація на нас не вплинула. Це феномен, про який говорить увесь світ. Цією позицією можемо пишатися. Ми всі склали іспит із людяності, солідарсності та патріотизму.  Ще раз дякую за це»

Президент також розповів про кризу на кордоні з Білоруссю. За його словами, польська держава дуже добре пройшла і цей тест:

«Сьогодні всі визнали нашу правоту, що передмовою до російської агресії в Україні була гібридна атака на Польщі з боку Білорусі. Це був тест нашої рішучості та готовності. Наші прикордонники, поліція, надзвичайники, а також наші солдати заслуговують за це на найбільшу повагу».

Одним із пріоритетів Польщі на 2023 рік президент Дуда назвав безпеку країни. Він запевнив, що Польща сьогодні в безпеці, і заявив, що в новому році вживатиме заходів для подальшого зміцнення цієї безпеки.

Залишити відповідь