Субота, 20 Квітня, 2024
Здоров'яПодіїСвіт

Британія не вимагатиме карантин для мандрівників з Китаю, у яких виявили коронавірус

Мандрівники, які прибувають до Сполученого Королівства з Китаю, не повинні будуть залишатися на самоізоляції, якщо у них підтвердять Covid-19.

Як повідомляє The Guardian, пише “Європейська правда”, про це сказав міністр транспорту Марк Гарпер.

В уряді раніше оголосили, що авіакомпанії, які здійснюють рейси з Китаю, повинні вимагати від мандрівників надати негативний результат тесту перед посадкою. Також з 8 січня у британських аеропортах почнуть вибірково брати аналізи у пасажирів з китайських рейсів. 

На запитання журналістів про те, чи людей, у яких тест виявиться позитивним, відправлять на самоізоляцію, міністр відповів заперечно, зауваживши, що тестування на території Британії здійснюватиметься лише для моніторингу. 

“Дивіться, у нас у Британії зараз хворіє кожна 45-та людина. Ми зараз тримаємо епідемію під контролем завдяки дуже високим показникам вакцинації, тож люди з групи ризику, наші старші громадяни зокрема, мають подбати про додаткову дозу цієї зими. Це наша найперша “лінія оборони”. А мета заходів щодо прибуваючих з Китаю – передусім збір інформації, якою китайська влада не поспішає ділитися з міжнародною спільнотою”, – пояснив Гарпер. 

За його словами, в уряді вважають, що цей підхід не створює зайвих ризиків для населення Британії. 

Нагадаємо, у багатьох країнах світу розмірковують над спеціальними правилами для мандрівників з Китаю після того, як радикальний розворот китайської влади від драконівських обмежень до їхнього скасування спровокував масштабне зростання захворюваності. 

Серед країн ЄС поки немає узгодженої позиції. Деякі вже запровадили вимогу тесту для пасажирів авіарейсів з Китаю, на рівні блоку ще триває дискусія.  

Залишити відповідь