П’ятниця, 29 Березня, 2024
Військові злочинціВоєнний станСвіт

Китай провів чергові військові навчання навколо Тайваню

Китайські війська провели в неділю «спільне патрулювання бойової готовності та поточні бойові навчання», — повідомило командування китайських збройних сил. Згідно з комюніке, відпрацьовувалися удари з суші та з моря, повідомляє Польське радіо.

Китайські війська провели в неділю «спільне патрулювання бойової готовності та поточні бойові навчання», — повідомило командування китайських збройних сил. Згідно з комюніке, відпрацьовувалися удари з суші та з моря.

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що за останні 24 години навколо острова було виявлено 57 китайських військових літаків і 4 надводних кораблі. У зону ППО Тайваню залетіло 28 літаків. Деякі з них перевищили серединну лінію в Тайванській протоці, яка становить неофіційну буферну зону між двома сторонами.

За даними міністерства, це були винищувачі Су-30 і J-16 і бомбардувальники H-6, здатні нести ядерну зброю.Китай проводив аналогічні навчання менше місяця тому. Тоді серединну лінію перетнули 43 китайських літаки.

Китай вважає Тайвань своєю бунтівною провінцією і постійно посилює військовий, політичний та економічний тиск, щоби підкреслювати свої претензії на острів.

Пекін гнівно дивиться на американську підтримку Тайваню, особливо на продаж зброї Тайваню.

Залишити відповідь