П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ПодіїУкраїна

Шмигаль: В Одесі до 40% споживачів – досі без світла, ситуація складна

До 40% споживачів в Одесі досі без електропостачання, діють екстрені відключення, ситуація складна.

Як передає Укрінформ, про це повідомив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль у Телеграмі. 

Зокрема, Шмигаль поінформував, що провів нараду з Одеською ОВА, де зараз працюють міністр енергетики та керівник «Укренерго», щодо ситуації з електропостачанням в місті Одеса та Одеському районі.

“У місті все ще до 40% споживачів (280 тис.) залишаються без електропостачання, діють екстрені відключення. Але за вечір та ніч вдалося відновити постачання світла понад 200 тисячам абонентів та критичній інфраструктурі”, – зазначив Шмигаль.

За його словами, фактично 90% котелень централізованого постачання вже запущені, ведеться робота з підключення до генераторів локальних котелень.Також, зауважив Прем’єр-міністр, цілодобово тривають ремонти на підстанції, де напередодні сталася технологічна аварія.

Шмигаль повідомив, що паралельно до Одеси зараз прямують потужні генератори, які допоможуть у живленні критичної інфраструктури та дадуть змогу під’єднати до електрики більше споживачів.Так, за його словами, понад 25 генераторів уже надійшло, ще близько 50 в дорозі.

“Дав завдання вивчити можливості з встановлення додаткових джерел генерації безпосередньо в місті Одеса. В ОВА доповіли, що на сьогодні в Одеському районі розгорнуто 337 «пунктів незламності», 295 з них — у місті Одеса”, – зазначив Прем’єр-міністр.

Також він наголосив, що «пункти незламності» повинні бути забезпечені всім необхідним, для цього має бути відряджена відповідна група для перевірки.

“Ситуація складна. Працюємо 24/7, щоб якнайшвидше її розв’язати та повернути світло в домівки людей”, — підкреслив Шмигаль.

Як повідомляв Укрінформ, 3 лютого через масштабну аварію на підстанції без електрики залишилися три райони Одеси та частина Одеського району. Знеструмлені були об’єкти критичної інфраструктури, промисловість і побутові клієнти.

Залишити відповідь