Четвер, 28 Березня, 2024
Uncategorized

Українські військові, які працюватимуть з системами ППО Mamba, поїхали за кордон на навчання

Українські військові, які першими почнуть освоювати франко-італійські комплекси ППО-ПРО SAMP/T-Mamba, вже поїхали за кордон на навчання.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це на брифінгу заявив командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-лейтенант Микола Олещук.

 “Негайно прийняв рішення про відрядження необхідної кількості підрозділів зенітних ракетних військ на навчання за кордон. І вони вже в дорозі. Чекаємо наших фахівців із нетерпінням, бо навесні вони повернуться в Україну не з порожніми руками, а із знаннями, уміннями та самими комплексами SAMP/T-Mamba”, – повідомив він. 

Нагадаємо, 3 лютого стало відомо, що після кількох тижнів дискусій Франція та Італія ухвалили рішення про відправлення в Україну ЗРК SAMP/T-Mamba.

Це перша європейська протиракетна система великої дальності, розроблена Францією та Італією, що допоможе захищатися від безпілотників, ракет та авіації.

За словами міністра закордонних справ Італії Антоніо Таяні, зенітний ракетний комплекс SAMP/T може бути розгорнутий в Україні протягом двох місяців.

Залишити відповідь