Субота, 20 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

У Франції вп’яте збирається масштабний протест проти пенсійної реформи

У Франції 16 лютого збирається п’ятий загальнонаціональний протест проти урядових планів пенсійної реформи, яка передбачає підвищення пенсійного віку.

Як повідомляє “Європейська правда”, про це інформує BFMTV.

Акції протесту знову пройдуть у багатьох містах, у зв’язку з виходом на них працівників багатьох галузей очікуються перебої у роботі транспорту. Зокрема, можуть бути скасовані до 80% швидкісних поїздів далекого сполучення. На попередні наймасовіші протести виходили понад мільйон людей. 

Профспілки попереджають, що це лише “пролог” до наймасштабнішого протесту 7 березня, коли вони запрошують французів на вулиці, аби повністю “зупинити країну”.

О 9 годині ранку Національна асамблея, нижня палата парламенту, повертається до дебатів і розгляду проєкту, до якого запропонували – станом на вечір середи – 10936 поправок. На початку їх внесли понад 20 тисяч, але далі депутати близько 5 тисяч відкликали самі, аби не паралізувати роботу парламенту, і близько 4 тисяч визнали неприйнятними. 

Детальніше на цю тему читайте у статті Два роки пенсії, що збурили Францію: чи призведуть масштабні протести до розпуску парламенту

Залишити відповідь