Субота, 20 Квітня, 2024
БіженціВійнаІнтерв'юПодіїСвіт

Марлена Мальонґ: Польща намагається допомогти дітям з України

Міністерка сім’ї та соціальної політики Марлена Мальонґ заявила в ефірі Першої програми Польського радіо, що Польща намагається допомогти дітям з України, передає Польське радіо.

Міністерка сім’ї та соціальної політики Марлена Мальонґ заявила в ефірі Першої програми Польського радіо, що Польща намагається допомогти дітям з України. 

За даними американського Інституту дослідження війни, Владімір Путін зустрівся з уповноваженою з прав дитини Марією Львовою-Бєловою та ухвалив доповідь щодо вивезення українських дітей до Росії та їх усиновлення в цій країні.

Російський президент мав визнати, що кількість таких дітей зростає. На думку американців, це свідчить про те, що Путін особисто контролює цю діяльність, яка є порушенням Конвенції ООН про запобігання злочину геноциду та покарання за нього.

Міністерка Марлена Мальонґ наголосила, що в Польщі є центри евакуації українських дітей: «Ці діти перебувають в Польщі, це діти з дитячих будинків, з прийомних сімей, ми намагаємося про них дбати, щоб вони почувалися безпечно в Польщі, також щоб вони не були наражені на небезпеку, те що Росія робить в Україні — це нелюдські вчинки».

За даними української влади, кілька тисяч дітей з України були депортовані до Росії. 

Залишити відповідь