П’ятниця, 29 Березня, 2024
БлогСвітСуспільствоУкраїна

У Хорватії відбудеться віче на підтримку України

Посол в Хорватії Василь Кирилич запросив українців та друзів України до участі у віче на підтримку України, яке відбудеться 25 лютого на площі Бана Йосипа Єлачича в Загребі.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомило Посольство України в Республіці Хорватія

Захід буде проведено до річниці від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну. Початок – субота о 13:00.

«У Загребі вшануємо жертв російської агресії проти України, звернемось до лідерів світу із закликом посилити допомогу Україні у захисті державності і – тиск на агресора», – йдеться в дописі.

За повідомленням, у віче візьмуть участь представники Уряду Республіки Хорватія, депутати Хорватського собору, депутати Європейського парламенту, іноземні посли, акредитовані в Хорватії, неурядові організації й товариства, представники мерії Загреба. Хорватки та хорвати, українки й українці, друзі України.

«Участь кожного з нас є важливою, позаяк однією з передумов перемоги над російським агресором є наша солідарність», – наголосив Василь Кирилич.

Нагадаємо, Світовий конгрес українців закликав світове українство спільно підтримати кампанію СКУ до 365 днів повномасштабного вторгнення росії та об’єднатися з Україною 24 лютого.

Залишити відповідь