Четвер, 25 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

Посли ЄС продовжили санкції проти Білорусі

Є згода послів країн ЄС продовжити санкції проти Білорусі ще на рік. Інформацію журналіста Радіо Вільна Європа Рікарда Йозвяка підтвердила також брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька, передає Польське радіо.

Є згода послів країн ЄС продовжити санкції проти Білорусі ще на рік. Інформацію журналіста Радіо Вільна Європа Рікарда Йозвяка підтвердила також брюссельська кореспондентка Польського радіо Беата Пломецька.

195 особам, у тому числі Аляксандру Лукашенку, як і раніше буде заборонений в’їзд до ЄС, а їхні активи в Європі лишатимуться заблоковані. Крім того, активи 34 компаній і установ залишаться заблокованими в ЄС. Після фальсифікації президентських виборів у Білорусі в серпні 2020 року та жорстокого придушення протестів Європейський Союз поступово розширив санкції проти окремих осіб, компаній та установ у країні. З жовтня 2020 року ЄС запровадив п’ять пакетів санкцій за порушення прав людини. Минулого року ЄС розширив санкції за участь Білорусі в російському вторгненні в Україну та запровадив додаткові економічні й торговельні санкції.

Залишити відповідь