Субота, 20 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

Офіційно: король Британії свої перші закордонні візити здійснить до Франції і Німеччини

Свої перші закордонні візити в якості монарха король Британії Чарльз ІІІ здійснить до Франції та Німеччини наприкінці березня.

Про це, як пише “Європейська правда”, повідомляє Sky News.

Букінгемський палац підтвердив, що король і королева-консорт поїдуть до Парижу, а потім відвідають Берлін і Гамбург.

Король звернеться до Бундестагу в Берліні, ставши першим британським монархом, який виступить у німецькому парламенті.

Вибір європейських країн для перших державних візитів короля є значущим і, ймовірно, організований для того, щоб допомогти відновити відносини, що погіршилися після Brexit.

Підтверджено, що король і королева-консорт візьмуть участь у державному банкеті в Єлисейському палаці в Парижі.

Президент Емануель Макрон говорив про прихильність покійної королеви до Франції, коли був присутній на її державному похороні у вересні.

Королева здійснила багато поїздок до Франції протягом свого правління. Її перший візит відбувся в 1957 році, через чотири роки після коронації.

Її останній державний візит відбувся в червні 2014 року, коли вона відвідала Париж і Нормандію з герцогом Единбурзьким. Подружжя взяло участь у заходах з нагоди 70-ї річниці висадки в Нормандії.

За 60 років королева здійснила 261 офіційний закордонний візит, у тому числі 78 державних візитів, до 116 різних країн.

Королеву тепло приймали в Німеччині, яку вона неодноразово відвідувала. Мабуть, найвідомішим був державний візит 1965 року, який багато хто вважає переломним моментом у британсько-німецькому примиренні після Другої світової війни.

Її остання поїздка до Німеччини відбулася у 2015 році, коли вона відвідала місце колишнього нацистського концтабору Берген-Бельзен.

Про майбутні державні візити короля широко повідомлялося як у Франції, так і в Німеччині, але тільки зараз їх підтвердив Букінгемський палац.

Ця новина з’явилася через кілька днів після того, як король зустрівся з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн у Віндзорському замку.

Зустріч, яка відбулася через кілька годин після того, як була узгоджена нова угода про Brexit щодо Північної Ірландії, викликала певні суперечки. Критики заявили, що вона не відповідає Конституції і ставить короля надто близько до політики.

Залишити відповідь