П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВійнаУкраїна

Війна в Україні триватиме довше, ніж до кінця року, вважають експерти

Крим буде останньою точкою, яку українці будуть відвойовувати, передає Польське радіо.

Війна в Україні триватиме довше, ніж до кінця року. У цьому переконана Аґнешка Лєґуцька з Польського інституту міжнародних відносин. Цілі очікуваного українського контрнаступу повинен перекрити сухопутне сполучення між Донбасом і Кримом.

Російський контрнаступ зупинився під Бахмутом і Вугледаром. Попри очікуване відведення Збройних сил України з Бахмута, місто досі обороняється, а стратегічно важливий під’їзд перебуває під контролем українців. Нещодавно українська сторона заявила, що на утримання Бахмута будуть скеровані додаткові сили.

За словами професора Аґнешки Лєґуцької, Бахмут має не лише військове значення для України.

«Бахмут є ще одним символом, після Маріуполя і полку «Азов». Але всі усвідомлюють, що Бахмут стає черговою м’ясорубкою для російської армії. Росіяни все ще стикаються з рішучою та ефективною українською обороною та зазнають великих втрат».

Аналітик прогнозує, що можна очікувати уповільнення операцій на фронті. Ситуацію для бронетанкових військ ускладнює весняна відлига. Коли ґрунт стане твердішим, можна очікувати українського контрудару, а його метою, зазначає експертка, буде сухопутне сполучення півострова з Донбасом.

«Крим буде останньою точкою, яку українці будуть відвойовувати. Я відчуваю, що вони, ймовірно, захочуть швидше перервати російську присутність і нитку російського постачання в Україні, тобто відрізати Донбас від Криму, це місце доставок та військової присутності», — сказала професор Агнешка Легуцька.

Аґнешка Лєґуцька також акцентувала, що цього року війна не закінчиться. На її думку, війна та посилення імперіалістичної риторики покликані сприяти черговому продовженню терміну президента Росії.

Залишити відповідь