Четвер, 28 Березня, 2024
ПодіїПолітикаСвіт

Президент Чехії Петр Павел відвідає Словаччину

Президент Чехії Петр Павел, який склав присягу минулого четверга, розпочне сьогодні, 13 березня, дводенний візит до Братислави. Словаччина, яка більше семи десятиліть становила разом із Чеською Республікою єдину країну, традиційно є першим напрямком поїздок чеських президентів і прем’єр-міністрів за кордон, передає Польське радіо.

Президент Чехії Петр Павел, який склав присягу минулого четверга, розпочне сьогодні, 13 березня, дводенний візит до Братислави. Словаччина, яка більше семи десятилітьстановила разом із Чеською Республікою єдину країну, традиційно є першим напрямком поїздок чеських президентів і прем’єр-міністрів за кордон.

У Братиславі новообраний президент Чехії зустрінеться з президенткою Словаччини Зузаною Чапутовою та прем’єр-міністром Едуардом Хеґером. Він покладе квіти до пам’ятників Томашу Масарику та Мілану Штефаніку, засновникам Чехословаччини.

Петро Павел вшанує пам’ять убитих п’ять років тому журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової. Він також покладе квіти біля клубу, де в жовтні минулого року через сексуальну орієнтацію було вбито двох чоловіків.

Завтра чеський президент поспілкується з очільником Словацької національної ради Борисом Колларом. Він також візьме участь у зустрічі з представниками неурядових організацій.

У четвер і п’ятницю Петр Павел відвідає Варшаву на запрошення президента Анджея Дуди. Він анонсував поїздку до Польщі під час передвиборчої кампанії. У квітні президент Чехії поїде в Україну, про що він говорив учора по телефону з Володимиром Зеленським.

Залишити відповідь