Субота, 20 Квітня, 2024
ВійнаКриміналПодіїПолітикаСвіт

Суд у Гаазі планує відкрити дві справи про воєнні злочини Росії

Польща та інші країни Європейського Союзу активно беруть участь у пошуку відповідних правових механізмів, передає Польське радіо.

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі має намір відкрити дві справи про воєнні злочини Росії. Раніше американська газета The New York Times опублікувала інформацію на цю тему.

Гаазький трибунал також видасть ордер на арешт росіян, відповідальних за скоєння злочинів в Україні. Представники Суду поки не виступали з офіційною заявою з цього приводу.
Радіо Свобода з посиланням на The New York Times писало, що йдеться про навмисне знищення цивільної інфраструктури України та переселення українських дітей з окупованих регіонів углиб Росії.

Українка Катерина Леонтьєва працює в Центрі Лемкіна, який діє при Інституті Пілецького у Варшаві і займається документуванням російських військових злочинів. Довідки збирають у центрах для біженців у Польщі та Україні.

«Знання про ці злочини не повинні бути втрачені, а винні мають бути покарані», – пояснює Катерина Леонтьєва в інтерв’ю Польському радіо. Україна також домагається створення окремого трибуналу для розгляду російських воєнних злочинів.

Польща та інші країни Європейського Союзу активно беруть участь у пошуку відповідних правових механізмів.

Залишити відповідь