П’ятниця, 29 Березня, 2024
Боротьба в тилуВійнаУкраїна

Оборону Бахмута посилять

Оборона Бахмута має вирішальне значення для стабільності оборони всього фронту, передає Польське радіо.

Оборону Бахмута посилять. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський після засідання військового штабу. Все командування підтримує посилення східної ділянки фронту, включно з містом Бахмут, аби завдати максимальних втрат ворогу.

«Основний акцент робиться на Хортицьке угруповання оперативно-стратегічних військ і Бахмут. Є чітка позиція всього штабу посилити цей напрямок і завдати якомога більшої шкоди окупанту. Ми весь час говоримо про постачання боєприпасів і зброї. Ми постійно працюємо з нашими партнерами, щоб посилити тиск на Росію», — наголосив Зеленський.

У вівторок генерал Валерій Залужний також наголосив, що оборона Бахмута має вирішальне значення для стабільності оборони всього фронту.

Російські війська намагаються захопити Бахмут із серпня 2022 року. Попри прогнози, що командування може ухвалити рішення про відхід з міста, українські війська продовжують оборону.

За даними української влади, в Бахмуті, яке колись налічувало 75 тисяч мешканців, залишилося близько чотирьох тисяч цивільних.

Залишити відповідь