Середа, 24 Квітня, 2024
ВійнаІнтерв'юПодіїСвітУкраїна

Білий дім: припинення вогню Україною лише санкціонує російське завоювання

Припинення вогню Україною лише санкціонує захоплення Росією українських земель і дозволить їй готувати подальші напади на Україну, — заявив у четвер, 16 березня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Він прокоментував пропозицію Китаю щодо мирного плану з 12 пунктів у ракурсі можливих переговорів президентів Китаю та України, передає Польське радіо.

Припинення вогню Україною лише санкціонує захоплення Росією українських земель і дозволить їй готувати подальші напади на Україну, — заявив у четвер, 16 березня, речник Ради національної безпеки США Джон Кірбі. Він прокоментував пропозицію Китаю щодо мирного плану з 12 пунктів у ракурсі можливих ​​переговорів президентів Китаю та України.
Посилаючись на розмову між міністрами закордонних справ двох країн і можливу телефонну розмову між Сі Цзіньпіном і Володимиром Зеленським, Кірбі сказав, що якщо це станеться, це буде «добре», тому що Китай повинен почути український погляд. Водночас він додав, що буде обережним щодо будь-яких пропозицій Китаю щодо вирішення конфлікту.
«Ви бачили цей широко розрекламований план із 12 пунктів. Він закликає до припинення вогню. І хоча це може звучати цілком розумно, на цей момент припинення вогню фактично санкціонує російське завоювання. По суті, це визнання переваги Росії в її спробі підкорити власного сусіда», — сказав Кірбі.
За його словами, припинення бойових дій також дозволить Росії додатково окопатися, відновитися та підготуватися до нових атак.
Коментуючи у вівторок пошкодження американського безпілотника російськими винищувачами Су-27, Кірбі сказав, що не знає, чи збиралися росіяни посилити ескалацію. При цьому він додав, що США не мають наміру відмовлятися від польотів над міжнародними водами Чорного моря і не визнають російських обмежень повітряного простору навколо Криму.
«Вони можуть оголошувати що завгодно, говорити що завгодно. Що стосується обмежень — ми їх не визнаємо. Вони не є законними», — сказав речник Ради національної безпеки США.

Залишити відповідь