Середа, 24 Квітня, 2024
АналітикаВ регіонахВійнаУкраїна

Росіяни сунуть на 3 напрямках, але зеки вже закінчилися: Гайдай розповів про бої на Луганщині

Ситуація на Луганщині залишається стабільно важкою. Сили оборони України повністю контролюють її. Наразі немає жодних проривів з боку окупаційного війська Росії.

Російські загарбники намагаються збільшити кількість резервів, які кидають на фронт, а також посилюють обстріли. Про це 24 Каналу розповів ексголова Луганської ОВА Сергій Гайдай.

Ситуація на деокупованих територіях Луганщини

Утім, такі дії абсолютно не допомагають окупантам, там стабільно тримається наша оборона. Попри те, що ситуація на деокупованих територіях є важкою, люди мають усе необхідне. Місцеве населення забезпечують продуктами. Крім того, там триває евакуація. Однак поки місцеві, на жаль, відмовляються від неї.

“З цим проблем немає. Єдине, що внаслідок обстрілів є величезна вірогідність, що хтось з цивільних може загинути або бути поранений. Вже не одного пораненого цивільного вивезли з Невського до медичного закладу”, – розповів ексголова Луганської ОВА.

Росіяни кинули велику кількість резервів, але не мають успіху

Росіяни кинули величезну кількість резервів на напрямок Кремінної. До того ж тут вони активно завдають авіаударів і застосовують важку техніку.

Станом на сьогодні там повністю контрольована ситуація. Немає жодних проривів росіян чи проходу до якось населеного пункту. Важко, але Сили оборони все контролюють і тримають позиції,
– повідомив ексголова Луганської ОВА.

Окупанти підтягують резерви новомобілізованих з різних куточків Росії. Також там перебувають кадрові військові армії країни-агресорки, зокрема десантники та морські піхотинці. За словами Гайдая, знаходили документи російських військових з Іркутська та Хабаровського краю. Водночас зеки на цьому напрямку вже давно закінчилися.

“Головна мета окупаційних військ Росії – вийти на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей. Це завдання ніхто не скасовував, але всі терміни, які вони самі собі називали вже давно вибігли”, – зазначив ексголова Луганської ОВА.

Окупанти атакують на 3 напрямках

Росіяни атакують майже щодня на усіх напрямках. Мовиться про наступні:

  • Сватове – Куп’янськ;
  • Кремінна – Лиман;
  • Білогорівка.

По всіх трьох напрямках окупанти намагаються просунутися та десь отримати успіх. Сьогодні вони не мають успіху на жодному з напрямків,
– зазначив Гайдай.

На його думку, це і є той “великий” наступ окупаційного війська. Водночас повторити наступальні дії 24 лютого 2022 року загарбникам не вдасться.

“Ці наступи хвилями, постійні артобстріли та авіаудари – це і є спроби вийти на кордони Луганської області”, – сказав ексголова Луганської ОВА.


Залишити відповідь