Четвер, 25 Квітня, 2024
ВійнаВоєнний станУкраїна

Збитки довкіллю в Україні розраховують за спеціальною методикою

Уряд України запровадив спеціальну методику розрахунку шкоди довкіллю за чотирма напрямками, передає Польське радіо.

За попередніми оцінками, сума збитків українським надрам внаслідок агресії Росії становить близько 10 трильйонів грн. Про це під час прес-конференції повідомив представник Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України Олександр Ставнійчук.

За його словами, уряд України запровадив спеціальну методику розрахунку шкоди довкіллю за чотирма напрямками: земля, ґрунт, повітря та водні ресурси:

Що стосується надр, то, за попередніми оцінками, втрачено близько 10 трильйонів гривень. Наша головна мета — отримати компенсацію за ці збитки. Всі ці випадки, всі ці розрахунки проводяться в оперативному штабі Держекоінспекції відповідно до цих методик. Для кожного випадку у нас є фото- та відеодокази.

Українське суспільство відіграє важливу роль у зборі доказів для майбутніх міжнародних судів. Громадяни фіксують і викладають на сайті міністерства всі збитки, завдані війною.

За словами урядовця, Україна разом із міжнародними партнерами працює над розробкою механізму відшкодування екологічної шкоди.

Залишити відповідь