Четвер, 25 Квітня, 2024
АналітикаВійнаСуспільствоУкраїна

Україна: 93 відсотки населення вірять у перемогу у війні з Росією

93 відсотки українців упевнені у перемозі у війні з Росією. Водночас усе більше громадян України вважають перемогою не лише вигнання росіян зі своєї країни, а й знищення Російської Федерації в її нинішньому вигляді. Такі результати останнього соціологічного дослідження, проведеного Українським центром Разумкова, передає Польське радіо.

93 відсотки українців упевнені у перемозі у війні з Росією. Водночас усе більше громадян України вважають перемогою не лише вигнання росіян зі своєї країни, а й знищення Російської Федерації в її нинішньому вигляді. Такі результати останнього соціологічного дослідження, проведеного Українським центром Разумкова.

Думки громадськості збігаються з думками української влади про форму майбутньої перемоги.

Володимир Зеленський в одній зі своїх недавніх промов зазначив, що українці хочуть миру, але мир можливий в результаті перемоги України.

Лише 3,5 відсотків українців не вірять у перемогу. Віра у перемогу у війні вже кілька місяців тримається на рівні понад 90%.

Важливо, що порівняно з попередніми вересневими опитуваннями змінилася структура думок щодо того, якою має бути перемога над окупантом. Найчастіше вказується повне витіснення росіян із України за її кордони до 2014 року, тобто разом із Донбасом і Кримом. Такий варіант підтримує близько половини респондентів. Зростає кількість тих, хто вірить у повний розгром російської армії та можливість розпаду Російської держави. Зараз це понад 30 відсотків.

Залишити відповідь