Вівторок, 16 Квітня, 2024
ВійнаРуzкій мір

Росія не зацікавлена у серйозних переговорах щодо припинення війни

У Кремлі стверджують, що «законні» інтереси РФ включають міжнародне визнання незаконної анексії українських територій, зміну влади в Києві під приводом заклику Росії до «денацифікації» та «демілітаризації» України , передає Польське радіо.

Кремль не зацікавлений у проведенні серйозних переговорів і перекладає відповідальність на Захід, — йдеться в останньому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW). Аналітичний центр наголошує на тому, що Росія намагається тиснути на Захід, щоби змусити Україну піти на поступки перед запланованим контрнаступом.

«Кремль продовжує давати зрозуміти, що він не зацікавлений у справжніх переговорах, і перекладає відповідальність за будь-які розмови на Захід», — пише установа, аналізуючи виступ міністра закордонних справ Російсьої Федерації сєрґєя лаврова.

Під час свого візиту до Туреччини лавров говорив, зокрема, про те, що Росія не відмовляється від переговорів, але умовою є врахування «законних» російських інтересів і цілей.

«Кремль підтримує початкові максималістські цілі путіна щодо війни проти України та стверджує, що “законні” інтереси Росії включають міжнародне визнання незаконної анексії українських територій, зміну влади в Києві під приводом заклику Росії до “денацифікації” та “демілітаризації” України», — йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

Як оцінює ISW, «побоювання щодо можливої ​​втрати чергової частини окупованих земель в Україні під час очікуваного українського контрнаступу можуть спонукати Кремль до активізації поточної інформаційної операції, спрямованої на тиск на Захід з метою отримання превентивних поступок і примусу України вести переговори на більш зручних для Росії умовах».

Американські аналітики також посилаються на витік оприлюднених виданням New York Times матеріалів, які нібито є «секретними документами щодо майбутнього українського контрнаступу». У центрі говорять, що незалежно від того, чи це правдиві документи, чи ні, Інститут вивчення війни не готовий спекулювати на цю тему. Публікація, однак, як зазначають аналітики, викликала жахливу реакцію в російському інформаційному просторі, особливо серед так званих «воєнних блогерів».

«Ця реакція свідчить про те, що в російсько-провоєнному просторі переважає страх перед українським контрнаступом», — коментують експерти.

Залишити відповідь