Вівторок, 23 Квітня, 2024
ПолітикаСвіт

Візит польського прем’єра до США стосуватиметься військових та економічних питань

Матеуш Моравєцький також візьме участь у весняній зустрічі Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні, передає Польське радіо.

Прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький зустрінеться завтра у Вашингтоні з віце-президентом Сполучених Штатів Камалою Гарріс. Триденний візит очільника польського уряду до США стосуватиметься переважно військових, енергетичних та економічних питань.

Речник уряду Пьотр Мюллер перед від’їздом до Сполучених Штатів заявив, що прем’єр-міністр Матеуш Моравєцький також говоритиме у Вашингтоні про розвиток ядерної енергетики в Польщі.

«Триває робота щодо зведення першої АЕС. Атомна електростанція в нашій країні буде побудована у співпраці з американською компанією Westinghouse. Прем’єр-міністр також зустрінеться з представниками американських оборонних компаній, які виробляють танки Abrams і літаки F-35 для Польщі. На ній обговорюватимуться вже укладені контракти та можливі майбутні контракти».

У Сполучених Штатах Матеуш Моравєцький також візьме участь у весняній зустрічі Міжнародного валютного фонду та Світового банку у Вашингтоні. У четвер польський прем’єр говоритиме, зокрема, про стан світової економіки.

Залишити відповідь