Неділя, 28 Квітня, 2024
КриміналСвіт

У Польщі затримали банду, яка грабувала вантажівки

Учасники злочинного угруповання пробиралися у вантажівки, припарковані на стоянках у Німеччині, і розрізали брезенти. У випадку, коли було знайдено цінний товар, вони викрадали його, вивозили до Польщі та продавали, передає Польське радіо.

Центральне слідче бюро поліції (пол. Centralne Biuro Śledcze Policji, CBŚP) у співпраці з німецькою поліцією викрили банду, яка грабувала вантажівки в Німеччині. Затримано десятьох осіб, які впродовж десяти років нищили причепи та викрадали з них електронне обладнання, брендовий одяг і косметику.

Як повідомляє кореспондент Польського радіо Маріуш Пєсьнєвський, злочинці пробиралися у вантажівки, припарковані на німецьких стоянках, і розрізали брезенти. У випадку, коли було знайдено цінний товар, вони викрадали його, вивозили до Польщі, а пізніше продавали у веб-мережі, у магазинах, а влітку — на набережних у приморських містах.

Під час затримання було виявлено частини автомобілів, фальшиві документи, що посвідчують особу, а також водійські права. Поліція вилучила брендовий одяг, який міг бути вкрадений, а також понад 136 тисяч злотих у різній валюті. Дорогі автомобілі та мотоцикли також були застраховані у разі штрафів у майбутньому.

У районній прокуратурі в Ґожуві-Вєлькопольському Любуського воєводства, неподалік німецького кордону, затриманим висунули звинувачення в участі в організованому злочинному угрупованні, а двом особам — у керуванні цим угрупованням. Деяким із затриманих також висувають звинувачення у крадіжках, сприянні та відмиванні коштів. Дев’ять осіб нині перебувають у слідчому ізоляторі.

Залишити відповідь