П’ятниця, 29 Березня, 2024
ВажливеІнформаційний фронтПолітика

Журналісти назвали ім’я ймовірного винуватця “витоку секретних документів” у США

Військовослужбовець Національної гвардії США, підозрюваний у витоку секретних документів Пентагона, буде заарештований у четвер у Массачусетсі, повідомляє Reuters з посиланням на джерело, знайоме з ситуацією. Водночас The New York Times повідомляє, що керівником невеликої ігрової онлайн-чат-групи, куди за останні кілька місяців потрапила купа секретних документів розвідки США, є 21-річний член розвідувального крила Повітряних сил Національної Гвардії Массачусетса. Про це повідомляють дослідники групи InfoLight.UA

За даними журналістів, правоохоронці змогли встановити особу адміністратора Discord-каналу, в якому нібито вперше поширили «злиті» документи американських силових структур.

Ним виявився 21-річний військовослужбовець Національної гвардії ВПС штату Массачусетс.

Національний гвардієць, якого звуть Джек Тейшейра, керував приватною онлайн-групою під назвою Thug Shaker Central, де близько 20-30 людей, переважно молодих чоловіків і підлітків, об’єдналися через спільну любов до зброї, расистських онлайн-мемів і відеоігор.

– ADVERTISEMENT –
Витік секретних американських даних міг статися через дії військовослужбовця Національної гвардії США.

Журналісти змогли пов’язати Тейшейру з іншими членами Dicord-каналу Thug Shaker Central через профіль онлайн-ігор. Так, деталі інтер’єру будинку дитинства, опубліковані в соцмережах військовослужбовця, збігаються з деталями на полях деяких фотографій секретних документів.

Керівник української військової розвідки Кирило Буданов в інтерв’ю телеканалу ABC News заявив, що Росія найбільше виграє від масштабного витоку урядових таємниць США, який останніми днями домінує в заголовках новин.

Росія є єдиним бенефіціаром цього. Ми отримаємо остаточну відповідь лише після завершення розслідування… У нас є зв’язок з відповідними службами в США – і буквально з перших годин ми почали розмовляти

Керівник дослідницько-аналітичної групи InfoLight.UA в коментарі ТРК ПЕРШИЙ ЗАХІДНИЙ пояснив чому цей витік не впливає на перебіг бойових дій та на україно-американські стосунки.

https://youtu.be/VKlWywMAGR4

Залишити відповідь