Середа, 24 Квітня, 2024
ПодіїСвітУкраїна

Програма для фермерів передбачає дофінансування на закупівлю зерна

Крім того, аграрії, які продавали зерно з 15 грудня до 30 березня, отримають дотації з напрацювань, що були підготовлені раніше, передає Польське радіо.

Міністр сільського господарства і сільського розвитку Роберт Телюс заявив, що положення про заборону транспортування сільськогосподарської продукції з України також поширюється на транзит. Документ, який передбачає, що заборона на імпорт з України 18 найменувань сільськогосподарської продукції діятиме до 30 червня цього року, вже опублікований.

Посадовець розповів, що програма для фермерів також передбачає дофінансування на закупівлю зерна:

«Щоб тонна пшениці не була дешевшою, ніж тисяча чотириста злотих. Якщо зараз у деяких точках країни є тисяча злотих, то буде доплата 400 злотих. Якщо тисяча двісті, то буде доплата 200 злотих і так далі. Буде застосовано певний механізм, адже Євросоюз не дозволяє нам доплачувати так безпосередньо до тонни. Хочемо виділити на це кошти із державного бюджету, проте мусимо зважати на позицію ЄС, гадаю щодо цього не буде застережень».

Крім того, аграрії, які продавали зерно з 15 грудня до 30 березня, отримають дотації з напрацювань, що були підготовлені раніше. Загалом на програму буде виділено 600 мільйонів злотих.

Залишити відповідь