П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ПогодаСвіт

Падав град розміром із тенісний м’яч: у США пронісся потужний торнадо, є руйнування і загиблі.

Увечері 19 квітня в кількох штатах США пронісся потужний торнадо, який призвів до багатьох руйнувань і навіть людських жертв. Стихійне лихо зачепило штати Небраска, Міссурі, Техас, Оклахома та Айова.

У деяких регіонах було зафіксовано град розміром із тенісний м’яч. Про це повідомляє видання Daily Mail, передає OBOZREVATEL.

Стихійне лихо призвело до суттєвих пошкоджень ліній електропередач, внаслідок чого близько 20 тис. людей залишилися без електрики. За повідомленням місцевої влади, у місті Коул (штат Оклахома) щонайменше двоє людей загинули. Точна кількість постраждалих наразі незрозуміла, проте повідомляється, що крім загиблих, ще кілька людей було госпіталізовано.

Фахівці попереджають, що фронт суворої погоди протягнеться через кілька штатів протягом найближчих днів, що може призвести до того, що кілька інших проривних торнадо продовжуватимуть завдавати шкоди регіону.

Варто зазначити, що руйнування сталися після того, як останніми тижнями у Середньому Заході і Півдні Сполучених Штатів пронеслась серія торнадо, внаслідок яких загинули щонайменше 26 людей.

За інформацією видання New York Post, ще одна хвиля сильних гроз станеться поблизу фронту, особливо від середньої та верхньої прибережної рівнини Техасу до західної Луїзіани. Декілька сильних штормів також можуть поширитися далі на північ і схід на інші частини Луїзіани, а також Міссісіпі, південний і східний Арканзас і південний захід Теннессі.

Центр прогнозів FOX очікує, що град і руйнівні пориви вітру будуть основними загрозами, але також у США не виключають небезпеку торнадо.

Раніше повідомлялося, що у березні Мозамбік та Малаві підраховували збитки від тропічного шторму “Фредді”. Він залишив за собою сліди руйнувань, забрав життя понад 60 людей, ще 200 постраждали.

Як повідомляв OBOZREVATEL, наприкінці березня територію України накрила потужна негода. Поривчастий вітер валив дерева та обривав лінії електропередачі, вулиці міст замело снігом.

Нещодавно капризи погоди фіксували і за межами України. Зокрема, на чорноморському узбережжі Грузії несподівано розпочався потужний ураган, який захопив Батумі, Чакві, Кобулеті та інші міста Аджарії. Вітер зривав дахи з будинків та валив дерева.

Залишити відповідь