Четвер, 25 Квітня, 2024
Воєнний станСвітУкраїна

У Німеччині розпочалося чергове засідання у форматі «Рамштайн»

Країни-учасники вже надали Україні 55 мільярдів доларів безпекової допомоги, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін, передає Польське радіо.

Міністри оборони з майже 50 країн світу обговорюють, як прискорити постачання зброї в Україну. На військовій базі в німецькому Рамштайні проходить чергове засідання Контактної групи з оборони України. 

Міністри хочуть обмінятися інформацією про те, які постачання зброї плануються для України найближчим часом і які потреби є найбільш важливими зараз. Про це на початку зустрічі заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

«На цій зустрічі ми хочемо зосередитися на таких сферах, як протиповітряна оборона та боєприпаси. Україна терміново потребує нашої допомоги, щоб захистити своїх громадян і солдатів від російських ракет. На зустрічі ми також почуємо про прогрес у розбудові українського арсеналу на найближчі роки».

Країни-учасники вже надали Україні 55 мільярдів доларів безпекової допомоги, про це заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час відкриття чергового засідання Контактної групи з питань оборони України, пише Суспільне. За його словами, ця сума є 10-кратним зростанням з часу першої зустрічі у Рамштайні.

Від початку російського вторгнення в Україну переважна більшість західних країн надсилає на схід зброю, каски, бронежилети, а також тренує українських солдатів. США, Великобританія та Польща поки що надали найбільше коштів на допомогу.
Польщу на зустрічі в Рамштайні представляє міністр оборони Маріуш Блащак.

Залишити відповідь