Субота, 20 Квітня, 2024
Воєнний станСвітУкраїна

Чехії передала Україні ще 12 танків Т-72

Чехія продовжує прередавати військову техніку. За даними ЗМІ, минулого тижня ще 12 танків Т-72 відбуло до України, передає ЗІФ.

Про це повідомило Чеське радіо, додавши, що в їхньому Міноборони не стали коментувати це повідомлення.

«З міркувань безпеки ми не розкриваємо деталі наданої Україні допомоги і не коментуємо інформацію, що з’являється», – сказав представник відомства Даніель Яреш.

Крім цієї поставки, з Чехії в Україну вже було вивезено не менше як 50 танків Т-72. Машини були зібрані наприкінці 80-х років, модернізації не проходили, перебували на військових складах.

Нагадаємо, що цього року, за інформацією ЗМІ, Чехія мала б відправити в Україну 120 модернізованих Т-72 для ЗСУ.  При цьому техніка мала б пройти модернізацію (силовий блок більшої потужності, оновлена системами зв’язку, тепловізор, динамічний захист) на чеському оборонному підприємстві Excalibur Army.

Також оглядачі зазначають, що, вочевидь, йдеться про останні ще радянські танки, які можна було знайти по світах для потреб ЗСУ. І цих таків явно замало, щоб адекватно поповнити арсенал основних бойових танків ЗСУ (головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний називав мінімальну цифру 300 ОБТ). Тому альтернати “Абрамсам” і “Леопардам” для остаточної перемоги України над росією нема.  

Залишити відповідь