Неділя, 28 Квітня, 2024
В КиєвіВ регіонахУкраїна

У Чорнобильському заповіднику показали, як відродилася природа у Зоні через 37 років після аварії.

На Чорнобильській АЄС 26 квітня 1986 року стався вибух, який призвів до наймасштабнішої техногенної катастрофи в історії людства. Протягом останніх 37 років природа Зони відчуження перебувала під захистом радіації та активно заліковувала рани, нанесені їй людством.

Про це повідомили в пресслужбі Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Ця територія стала домівкою для багатьох тварин та птахів, зокрема, червонокнижних, передає OBOZREVATEL

“Сьогодні – 37-роковини Чорнобильської катастрофи та 7-річчя створення Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника. Дві полярні за змістом й емоційним забарвленням, але назавжди взаємопов’язані події. І величезна територія, яка піддалась трагічним випробовуванням – радіоактивному забрудненню 1986-го та рашистській окупації 2022-го”, – наголосили в заповіднику.

В пресслужбі підкреслили, що як природа відродилась після аварії на ЧАЕС, так вона “залікує рани опісля військового вторгнення” окупантів.

Нагадаємо, рівно 37 років тому 26 квітня 1986 року сталася наймасштабніша техногенна катастрофа в історії людства – вибух ядерного реактора на Чорнобильській атомній електростанції. Аварія призвела до тисяч жертв, а мільйони людей отримали значні дози опромінення.

Як повідомляв OBOZREVATEL, щороку 26 квітня Україна та світ вшановують пам’ять жертв радіаційної катастрофи на Чорнобильській атомній електростанції. OBOZREVATEL детально розповів про трагедію, а також про її жертв і подальшу долю станції.

Залишити відповідь