Четвер, 16 Травня, 2024
ПолітикаСвітСуспільствоУкраїна

Нідерланди запевнили Україну у подальшій підтримці

Уряд Нідерландів підтримуватиме Україну у військовому та гуманітарному планах, у відбудові країни після війни, а також у притягненні воєнних злочинців до відповідальності, передає Польське радіо.

Міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Гукстра запевнив президента України Володимира Зеленського, що підтримуватиме його в зусиллях притягнути до суду російських воєнних злочинців. Під час візиту до Гааги український лідер зустрівся з керівництвом Міжнародного кримінального суду, який у березні видав ордер на арешт путіна.

Під час спільної конференції з українським президентом очільник нідерландської дипломатії наголосив, що уряд його країни підтримуватиме Україну у військовому та гуманітарному планах, у відбудові країни після війни, а також у притягненні воєнних злочинців до відповідальності:

«Не може бути миру без справедливості. Є лише одна відповідь на агресію та воєнні злочини, яка гарантує нам довгостроковий мир. Це урок, який ми винесли з війни багато років тому, і ми повинні застосувати ці знання сьогодні. З початку війни українська прокуратура зафіксувала 85 тисяч злочинів Росії. Ми ніколи не погодимося з цим і зробимо все від нас залежне, щоб притягнути Росію до відповідальності».

Президент України підкреслив, що міжнародне співтовариство може боротися з воєнними злочинами, шляхом створення трибуналу. Володимир Зеленський після неоголошеного візиту до Фінляндії вчора ввечері прибув із неоголошеним візитом до Нідерландів.

Залишити відповідь