Понеділок, 29 Квітня, 2024
Жертви війниСуспільство

Головне – ніколи не втрачати надії: пояснення представника Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими

У Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими є дорожня карта, яка зроблена, щоб покроково допомагати в будь-яких питаннях – фінансового, юридичного характеру, психологічної допомоги. Працівники Координаційного Штабу опрацьовують кожен запит, організовують зустрічі з представниками військових частин та інших відповідних органів, повідомив Сергій Халецький, представник Західного регіонального центру Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими.

Західний регіональний центр, який я представляю, є один із чотирьох регіональних Центрів Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими. Головна мета Координаційного штабу – це надання юридичної, консультаційної, процедурної та психологічної допомоги захисникам та їх родинам. Працює гаряча лінія 0-800-300-541, куди звертаються сім’ї, дружини, родини наших Захисників та Захисниць

Він наголосив, що за жодних обставин не варто реєструватися та надавати інформацію на російських чи будь-яких інших сайтах, де від родин можуть вимагати персональні дані та іншу особисту інформацію.

І головне – ніколи не втрачайте надії. Буває так, що минає пів року, і людина, яку вважали зниклою безвісти, була обміняна і повернулася додому

наголосив він, також підкреслюючи безпрецедентні в історії масштаби обмінів під час безперервних бойових дій.

Про це йшлося  під час експертного обговорення “Російська пропаганда та дезінформація: точки впливу на українське суспільство”, під час якого учасники наголосили на тому, що в протидії російським інформаційним впливам немає дрібниць та другорядних загроз.

Юрій Гончаренко, керівник Дослідницько-аналітичної групи InfoLight.UA, погодився, що дуже вразливою до ворожих впливів є середовище родин військовополонених та цивільних заручників. Українці мають пам’ятати невдалу спробу організувати “майдан 24.03”, а перед цим – “марші вдов” та інші протестні заходи, в яких сім’ї полонених ворог планував використати як таран проти суспільної згуртованості та для провокацій громадянського протистояння.

Повний репортаж читайте тут: Неочевидні загрози російської дезінформації – у Львові відбулося експертне обговорення методів протидії впливам рф на інформаційний простір (ФОТО, ВІДЕО)

Залишити відповідь