Субота, 20 Квітня, 2024
ВійнаРуzкій мір

На аеродромі в Росії готували диверсію – ФСБ

ФСБ РФ заявила, нібито українська розвідка готувала диверсію на аеродромі в Іванівській області із застосуванням дронів, передає Українська правда.

Джерело: ФСБ, яку цитує “РИА Новости”

Деталі: Уточнюється, нібито об’єктом були літаки радіолокаційного виявлення і управління А-50.

За даними російської пропаганди, на території РФ виявлено “диверсійну групу, координацію і керівництво якою здійснювали співробітники спецслужб України”.

Саморобні вибухові пристрої для здійснення диверсії нібито планувалося доставити на легкомоторному літаку з Чернігівської області.

ФСБ стверджує, нібито внаслідок організованого контролю за польотом пілота, а також членів ДРГ, “завербованих ГУР Міноборони України”, затримали після посадки в Тульській області в момент передачі засобів ураження.

Нагадаємо:

  • У лютому стало відомо, що на військовому аеродромі “Мачулищі” в Білорусі вранці лунали вибухи. Потім з’явилася інформація, що був пошкоджений російський військовий літак А-50.
  • Представник ініціативи Bypol Олександр Азаров повідомив, що за цим стоять білоруські партизани. За його словами учасники ймовірної диверсії в Мачулищах залишили Білорусь і зараз перебувають у безпеці.
  • Пізніше ЗМІ опублікували супутникові фото літака до інциденту і після.

Залишити відповідь