Середа, 24 Квітня, 2024
В регіонахВажливеВійнаЖертви війниСуспільство

Кількість жертв щоденних обстрілів прикордонних територій на півночі України стрімко зростає

Ми мало звертаємо на подібні повідомлення, як, наприклад, це:

«Сьогодні під ударом було с. Стариця Чугуївського району. На жаль, внаслідок обстрілу загинуло двоє цивільних людей: 59-річна жінка та 65-річний чоловік. Щирі співчуття рідним і близьким загиблих».

Хоча за цими офіційними реченнями — два людських життя. 

Ми не можемо зробити зону в 100 км вздовж кордону з країною-агресором безлюдною. Там, дійсно, зараз не відбуваються активні бойові дії, але ворог має достатньо сил, засобів і ненависті до нашої вільної нації, щоб вбивати українців.

1 травня 2023 року. На Чернігівщині російська керована бомба вбила 14-річного підлітка Валентина Мехедова, який перебував недалеко від школи із батьком. Хлопчик не встиг добігти до будинку лише кілька метрів, коли уламок влучив йому в шию.

У той трагічний день 14-річний хлопчик разом із батьком поверталися додому в селі Лизунівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Їм залишалося декілька метрів до дому, як в небі почувся страшний гул, а потім пролунав вибух. Росія запустила з винищувачів із боку Брянської області керовані авіаційні бомби з крилами. Одна авіабомба впала поряд із батьком та сином на території школи, що не працює. Коли дим трохи розвіявся, батько побачив свого сина, у якого вся шия була у крові. Уламок влучив у шию хлопчика, поранення було смертельним.

Староста села Михайло Лельотко розповів, що Валік був наймолодшою дитиною в сім’ї. Має ще двох старших братів, обоє зараз на фронті, захищають Україну. Хлопчик дуже пишався ними, виставляв їхні фото у соціальних мережах.

Олег і Ярина, сім’я  з Чернігівщини. В серпні під час ракетного обстрілу від важких поранень гине донька Ксенія. В лютому 2023 на Бахмутському напрямку гине Олег. Невдовзі удар Шахіда вбиває Ярину разом з ще однією жінкою. Початок травня. Удар керованими авіабомбами по прикордонних селах Чернігівщини. Одна з них потрапляє в батьківську хату Олега, де була його мати, 68 років, та син Тарасик. Жінку впізнали, тіло хлопця розірвало повністю.

Андрій Васильчук, для “Новини”.

Залишити відповідь