Субота, 20 Квітня, 2024
ПолітикаСвіт

У Туреччині закрилися виборчі дільниці, починають підрахунок голосів

A voter casts a ballot at a polling station in Istanbul, Turkey, on Sunday, May 14, 2023. Turks will vote before a possible run-off on May 28 should neither of the two main candidates win a majority. Photographer: Moe Zoyari/Bloomberg via Getty Images

У Туреччині завершилося голосування на парламентських і президентських виборах та починається підрахунок голосів, про це повідомляє “Українська правда”.

Виборчі дільниці закрилися о 17-00, з цього моменту починають рахувати голоси. Медіа заборонено повідомляти про часткові результати до 21:00 за місцевим часом, який збігається з київським. Екзит-поли не проводять.

Чинний президент Реджеп Таїп Ердоган віддав свій голос в одному з районів Стамбула, а після того вирушив до Анкари. 

Його ключовий опонент, спільний кандидат від опозиції Кемаль Киличдароглу, та третій кандидат Сінан Оган голосували в Анкарі. 

Киличдароглу після голосування зазначив у коментарі ЗМІ, що “усім нам не вистачало демократії” та висловив сподівання, що “у цю країну прийде весна і весна завжди триватиме”. 

Якщо жоден з кандидатів не набере більше 50% голосів, президентські перегони визначать переможця у другому турі 28 травня.

Останні соцопитування свідчили, що Киличдароглу випереджає Ердогана на п’ять процентних пунктів. 

Ердоган вже пообіцяв мирно передати владу, якщо програє.

Залишити відповідь