Неділя, 28 Квітня, 2024
ПодіїПолітикаСвіт

У Туреччині буде другий тур виборів

Усе вказує на те, що в Туреччині буде другий тур президентських виборів. Після підрахунку переважної більшості поданих голосів жоден із кандидатів не перевищив 50-відсотковий бар’єр. Це найважливіші вибори в Туреччині за останні два десятиліття, адже вони визначать долю Реджепа Таїпа Ердогана, який править країною 20 років, передає Польське радіо.

Усе вказує на те, що в Туреччині буде другий тур президентських виборів. Після підрахунку переважної більшості поданих голосів жоден із кандидатів не перевищив 50-відсотковий бар’єр. Це найважливіші вибори в Туреччині за останні два десятиліття, адже вони визначать долю Реджепа Таїпа Ердогана, який править країною 20 років.

Тисячі прихильників президента Туреччини пізно ввечері чекали Реджепа Таїпа Ердогана в штаб-квартирі правлячої в Туреччині партії. Президент подякував за підтримку та заявив про перемогу в другому турі. «Туреччина довела, що є однією з найбільших демократій світу. Для нас головне – воля народу», – сказав Ердоган. Опозиція, у свою чергу, вважає, що були фальсифікації під час підрахунку голосів і закликає прихильників стежити за владою.

У ймовірному другому турі президент Ердоган має більше шансів на перемогу. Усе вказує на те, що, незважаючи на величезні проблеми, політику, який править Туреччиною, вдалося знову перемогти, хоча це перший раз, коли він перемагає не в першому турі.

Попередні результати парламентських виборів свідчать про те, що більшість отримала правляча «Партія справедливості та розвитку» президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Залишити відповідь