Четвер, 25 Квітня, 2024
ПолітикаСвітСуспільствоУкраїна

Сполучені Штати продовжать зміцнювати обороноздатність України

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Джо Байдену за всю підтримку, передає Польське радіо.

Президент США Джо Байден оголосив про новий пакет військової допомоги Україні на 375 мільйонів доларів. Під час зустрічі в Хіросімі з президентом Володимиром Зеленським він запевнив, що Сполучені Штати роблять все від них залежне, щоб зміцнити оборону України у війні з Росією.

Як заявив Джо Байден, Вашингтон підтримує мирний план України:

«Сьогодні я оголосив, що Сполучені Штати нададуть Україні більше систем безпеки. Пакет містить боєприпаси, артилерію, бронетехніку, все, що стане в пригоді на полі бою. Моя країна й надалі підтримуватиме Україну, в тому числі у її відбудові. Ми підтримуємо план забезпечення суверенітету та територіальної цілісності України в рамках мирної угоди. Це не є предметом переговорів».

Президент України Володимир Зеленський висловив вдячність Джо Байдену за всю підтримку:

«Висловлюю вдячність від імені свого народу. Пам’ятаю ваш останній сміливий та історичний візит до Києва. Наш народ це дуже цінує. Тоді ми говорили про важкі рішення, і ви ухвалили це рішення. Тривають навчальні місії, це дасть нам перевагу на полі бою».

Президент України запропонував провести у липні, після п’ятисот днів повномасштабної російської агресії, саміт, присвячений українській формулі миру.

Залишити відповідь