П’ятниця, 29 Березня, 2024
Руzкій мірСвіт

Рашисти вирішили швидко «збити грошенят» з поляків

Між росією та Польщею розгоряється черговий скандал: рашисти зненацька вирішили наїхати на поляків. Й оскільки інших засобів впливу у них не залишилось, то московити, як банальна «гопота», застосували традиційні безпідставні «наїзди», щоби спробувати «збити» з поляків трохи грошей, пернедає ЗІФ.

Спікер держдуми рф вячєслав володін раптом вирішив нагадати, що радянський народ у повоєнний період нібито витратив на відновлення і розвиток Польщі понад 750 млрд доларів «за сьогоднішніми оцінками» (чи, може, захцянками москви?). Бо, бачте, побудував «понад 800 об’єктів промисловості, енергетики і транспорту».

Звідки він узяв цю цифру – загадка. А може справа тут у «вєлікорусской» шизофренії? Ну бо хто ще при тверезому розумі верзтиме: «Польща, як держава, існує лише завдяки нашій країні»? Тоді й цифри можна називати «зі стелі», або облизуючись на вимоги тих же поляків до Німеччини щодо компенсації за окупацію і руйнування під час ІІ світової…

Ну і якби йшлося про справедливі вимоги, то варто було би говорити принаймні про участь всіх союзних республік у «відбудові Польщі» – а відповідно й розподілити суму взятої зі стелі «компенсації» на 15-ох. Інакше це традиційний «вєлікорусскій» шантаж, на який не варто звертати увагу.

Так само, як не варто зважати й на іншу частину маячні спікера держдуми – про те, що «Польща повинна повернути отримані за підсумками ІІ світової війни (аж дивно, що не «вєлікой атєчєствєнной») території та відшкодувати гроші, які на неї витратили у військові та повоєнні роки. Бо, бачте, поляки «відмовились від спільної історії та вчинили наругу над пам’яттю солдат і офіцерів СРСР». Тож тепер, вважає московитська верхівка, нехай оплачують колись зроблене їм добро.

Що більше – тепер, переконаний володін, правильно буде заборонити Польщі наживатися на росії сьогодні: наприклад, припинити проїзд польських фур по території рф – нехай перевантажують товари на московитські вантажівки, і далі товар доставляється ними.

А ще нема чого заправлятись на росіянській території московитським бензином за низькими внутрішніми цінами. Хочуть там бізнес робити – нехай платять принаймні подвійну ціну за пальне.

От тоді, мовляв, коли Польщі буде завдано збитків орієнтовно на 8,5 млрд. євро, постраждають чи навіть збанкрутують до двох тисяч польських транспортних компаній (де працюють більш як 20 тисяч водіїв), можливо поляки нарешті почухаються, зрозуміють, від кого на цім світі залежить геть усе, і ще приповзуть на колінах вимолювати пробачення…

Але поляки геть поламали московитам їхній імперський шаблон. Відповідь польського прем’єра була однозначною: якщо коротко, то очікувати компенсації росіянам не варто.

росія вже завдала такої шкоди Україні, і водночас росія, Радянський Союз, попередник росії, несе відповідальність за величезні втрати, пов’язані зі знищенням значної частини польської матеріальної бази. Це також типова – раніше я б сказав радянська, тепер можна сказати російська – пропагандистська авантюра, – заявив у понеділок прем’єр-міністр РП Матеуш Моравецький.

За його словами, росія буде змушена заплатити за воєнні злочини в Україні та інших державах як наступниця Радянського Союзу. Польський прем’єр зазначив, що росіянська пропаганда «багато сотень років чудово вміє перекручувати факти і спотворювати реальність».

Вони намагаються використати стратегію, щоби зробити всіх навколо сліпими. Ось як я сприймаю те, що зараз намагається представити росія. Вона, безумовно, повинна буде виплатити величезні репарації Україні, як і іншим, через те, що вона вчинила військові злочини та призвела до величезних економічних втрат, – сказав прем’єр Моравецький.

Залишити відповідь