Четвер, 28 Березня, 2024
ПодіїПолітикаСвітСуспільство

У Греції проведуть повторні вибори у парламент

У Греції відбудуться дострокові парламентські вибори. 

До моменту визначення переможців та формування нового уряду, діятиме тимчасовий — його сформує очільник Рахункової палати країни Іоаннісу Сармасу, передає Black Sea News.

Відповідної згоди досягли лідери політичних партій Греції під час зустрічі з президенткою Катериною Сакелларопулу. Вибори відбудуться 25 червня, їх підготує та організує тимчасовий уряд.

Зустріч голів фракцій із президенткою тривала менше, як півгодини і була формальною. За її підсумками Сакелларопулу оголосила про неможливість формування уряду, «який мав би довіру парламенту». Лідери партій також відкинули можливість формування для проведення виборів уряду з усіх парламентських партій. 

Як повідомлялось, на виборах до грецького парламенту в неділю, 21 травня, партія «Нова демократія» чинного на той час прем’єр-міністра Кіріакоса Міцотакіса отримала 40,8% голосів, опозиційна «Сіріза» набрала 20,1%.

Голосів у «Нової демократії» виявилось недостатньо для формування уряду, тому Міцотакіс одразу заявив про необхідність проведення повторних виборів.

Залишити відповідь