Субота, 20 Квітня, 2024
КриміналМародериСкандал

Депутат Владислав Трубіцин виїхав за кордон завдяки листу від ГУР: ЗМІ дізналися кого “покриває” спецслужба (ФОТО)

Фото ОБОЗРЕВАТЕЛЬ

Депутат Київської міської ради від партії “Слуга народу” Владислав Трубіцин, якого обвинувачують у хабарництві, зміг поїхати з України завдяки листу від Головного управління розвідки Міністерства оборони України. 13 травня 2023 року він виїхав за кордон у напрямку Польщі за дозволом голови Державної прикордонної служби Сергія Дейнеки на підставі листа від очільника ГУР Кирила Буданова, пише OBOZREVATEL.

Про це повідомили Схеми. Пізніше в ГУР підтвердили, що вони надали Трубіцину такий лист про сприяння щодо виїзду з країни.

Водночас стверджується, що розвідка зробила це на прохання іншої структури – якої саме, озвучувати в ГУР не захотіли.

Такий лист був виданий на прохання іншої структури складової сектору сил безпеки і оборони України в межах міжвідомчої взаємодії з цією структурою і на їхнє офіційне звернення. Наразі я не можу назвати цю структуру, можливо, ця інформація може бути оприлюднена пізніше

,– сказав представник ГУР Андрій Юсов.

Він додав, що на момент перетину кордону Трубіцин не був обмежений у правах виїзду: у нього не вилучили закордонний паспорт і не поставили відмітку про перетин кордону з дозволу слідчого.

Проаналізувавши сторінку Трубіцина у Facebook, можна припустити, що цією структурою, про яку сказав Юсов, можуть бути Сили спеціальних операцій ЗС України. ССО не мають повноважень щодо дозволів для перетину громадянами кордону.

#image_title

У ДПСУ відмовилися коментувати виїзд Трубіцина з України. Там зазначили, що інформацію про перетин кордону будь-якою особою можуть оприлюднити слідчі, якщо вважатимуть це за потрібне.

Залишити відповідь