Четвер, 25 Квітня, 2024
СвітСуспільствоУкраїна

Польща продовжує допомагати Україні зберегти культурні надбання

Міністр додав, що метою росіян є знищення ідентичності та культури України, без яких українці не змогли б протистояти московським окупантам, передає Польське радіо.

Польща відіграє провідну роль у підтримці України ще й у сфері культури. Про це нагадав віцепрем’єр-міністр Пьотр Ґлінський. Він наголосив на діяльності Центру допомоги культурі в Україні та надсиланні обладнання для охорони пам’яток і творів мистецтва.

Пьотр Ґлінський в ефірі Польського радіо розповів, що завдяки взаємній довірі твори з України потрапляють до Польщі. Витвори мистецтва з України також експонують на виставках у Польщі.  

«Три такі виставки уже організовані у нашій країні. Твори Мальчевського з Львівської галереї вже давно представлені у Познані, Пінзеля, великого скульптора, церковні скульптури зі Львова представлені у замку Вавель, а найкраща колекція західноєвропейського живопису в Україні з музею в Києві потрапила до Королівського замку у Варшаві», — зазначив гість програми Політичний салон Третього каналу Польського радіо.

Міністр додав, що метою росіян є знищення ідентичності та культури України, без яких українці не змогли б протистояти московським окупантам. «Вони готові померти за свою Батьківщину, і така готовність випливає саме з культури, ідентичності, любові до власної країни», — наголосив віцепрем’єр.

Віцепрем’єр також нагадав, що польський павільйон отримав нагороду на Лондонській бієнале дизайну, а цьогорічна тема інсталяції, «Поетика необхідності», стосувалася України та була спробою розповісти про відносини та процеси, які виникають у часи кризи.

Залишити відповідь