Понеділок, 29 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

Польща зміцнює оборонну співпрацю із Південною Кореєю

Очільник Міноборони Польщі проведе в Азії три дні, він, зокрема, візьме участь у демонстрації літака FA-50, передає Польське радіо.

Міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак мав перші переговори з південнокорейськими партнерами.

Під час свого перебування у Сеулі міністр оборони повідомив, що в серпні перші південнокорейські артилерійські установки великої дальності Chunmoo, які замовили минулого року, будуть доставлені до Польщі. 

Понеділок міністр оборони розпочав із розмов із керівництвом компанії, яка виробляє танки К-2, що уже надійшли на озброєння польської армії. Відблися також політичні зустрічі із посадовцями зі сфери безпеки. Маріуш Болащак позитивно оцінив ці розмови та анонсував створення комітету із оборонної співпраці між Польщею та Південною Кореєю.

У межах цього комітету буде створено шість груп, кажна з яких буде займатись окремим видом озброєння та науково-дослідницькою співпрацею, повідомив міністр. Наприкінці літа Польща також отримає два екземпляри корейських літаків FA-50. У середу міністр відвідає підтриємство, на якому виробляють ці літаки.

Очільник Міноборони проведе в Азії три дні, він, зокрема, візьме участь у демонстрації першого літака FA-50, призначеного для Польщі.

Залишити відповідь