П’ятниця, 19 Квітня, 2024
ПодіїСвіт

37 китайських військових літаків залетіли в зону ППО Тайваню

#image_title

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що 37 китайських військових літаків залетіли в південно-західний сектор тайванської зони повітряної ідентифікації. Це були винищувачі J-11 і J-16, а також бомбардувальники H-6, здатні нести ядерну зброю, передає Польське радіо.

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що 37 китайських військових літаків залетіли в південно-західний сектор тайванської зони повітряної ідентифікації. Це були винищувачі J-11 і J-16, а також бомбардувальники H-6, здатні нести ядерну зброю.

Частина китайських літаків пролетіла через зону патрулювання ВПС і ППО Тайваню. Літаки летіли в бік західної частини Тихого океану.

Міністерство оборони Тайваню повідомило, що за польотом китайського літака спостерігали ВПС і ВМС. Також запрацювали системи протиповітряної оборони, як це зазвичай буває при появі літаків противника в зоні захисту навколо острова.

Китай вважає Тайвань своєю бунтівною провінцією і регулярно направляє свої літаки та військові кораблі поблизу острова. Поки що порушення повітряного простору Тайваню не було. Зона повітряної ідентифікації — це широка територія, яку моніторить Тайвань, даючи таким чином своїм військам більше часу для відбиття можливої ​​загрози.

Залишити відповідь