Неділя, 28 Квітня, 2024
ПодіїУкраїна

На Херсонщині почав знижуватись рівень води

#image_title

Загалом по всій області могло постраждати до шістдесяти тисяч цивільних, передає Польське радіо.

Рівень води в Херсонській області почав потроху падати, але багато територій все ще підтоплені. 

Під водою перебувають кілька сотень квадратних кілометрів. Як пояснив голова Херсонської ОДА Олександр Прокудін, середній рівень води на правому березі Дніпра становить трохи більше 5 метрів. Він додав, що за ніч рівень води впав на 20 сантиметрів. Досі підтоплено майже 4 тисячі будинків. За словами посадовця, наразі евакуювали більше двох тисяч людей.

Українські рятувальники не можуть евакуювати населення з окупованого росіянами лівого берега Дніпра. Там площа затоплення більша, ніж на правому березі. Уже є повідомлення про летальні випадки. Також великою проблемою є розмиті водою міни.

Руйнування росіянами дамби в Новій Каховці призвело до стрімкого зниження рівня води у Каховському водосховищі, що має протяжність понад 200 кілометрів. Це резервуар води, серед іншого, для більш як півмільйонного Кривого Рогу, а також для величезних сільськогосподарських територій.

В окупованих районах Херсонської області на східному березі Дніпра підтоплено 14 сіл. Загалом по всій області могло постраждати до шістдесяти тисяч цивільних

Залишити відповідь