Четвер, 16 Травня, 2024
ВійнаПодіїУкраїна

Українська армія повільно просувається у напрямку Бахмута

#image_title

Україна поки що досягла лише обмежених територіальних здобутків, передає Польське радіо.

Російська армія втратила майже половину своєї боєздатності в Україні. Про це заявив командувач Збройними силами Великобританії адмірал Тоні Радакін. Попри те, Україна поки що досягла лише обмежених територіальних здобутків. Околиці Бахмута є одним із основних напрямків бойових дій. 

Українці в районі Бахмута відбивають атаки ворога та ведуть наступальні дії. Це непросто, бо росіяни зібрали там близько п’ятдесяти тисяч своїх вояків. За інформацією українського порталу Deep State, українцям за останні години в напрямку Бахмута вдалося просунутись менше ніж на кілометр на двох ділянках — у бік Берхівки на північ і в бік Клищіївки — на південь від міста.

У недавньому інтерв’ю командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал Олександр Сирський припустив можливість визволення міста. У травні після тривалих кровопролитних боїв росіяни взяли Бахмут. Він майже повністю зруйнований вогнем російської артилерії.

Разом з тим, як свідчать свіжі оцінки американського Інституту вивчення війни, український наступ у Запорізькій області та західній частині Донецької області нагадує ранній етап наступу на Херсонщині у 2022 році. Бойові дії тоді також розвивалися досить повільно, але в підсумку виявилися ефективними.

Залишити відповідь