Неділя, 28 Квітня, 2024
В регіонахПолітика

Посол України Євген Корнійчук підтвердив, що Київ розглядає можливість призупинення дії безвізу з Ізраїлем

#image_title

Посол України Євген Корнійчук підтвердив, що Київ розглядає можливість призупинення дії безвізу з Ізраїлем. Під час ефіру на “Радіо Свобода” він застеріг, що мова не йде про його скасування, пише Дзеркало Тижня. 

“Зараз, напередодні Рош га-Шана, знову піднялося питання щодо доцільності відволікання величезної кількості наших держслужбовців під час військових дій для забезпечення безпеки паломників. Мова не йде про скасування (безвізового режиму – ред.). Розглядалося питання щодо призупинення. Тобто, міжурядову угоду ніхто не збирався скасовувати“, – сказав він.

За словами Корнійчука, на могилу цадика Нахмана в Умані цього року планують приїхати близько 30 тисяч паломників з Ізраїля. Втім, Україна не може оберегти їх від російських атак, позаяк нам бракує ППО.

“Посольство наполягає на тому, що якщо ви (Ізраїль – ред.) з якихось причин не хочете виділяти засоби ППО, продавати їх для того, щоб захистити цивільних українських громадян, можливо, ви хочете захистити своїх. Це логічно”, – сказав він.

Слова про те, що Єрусалим не хоче передавати Києву зброю через страх, що вона потрапить у руки росіян, посол назвав необґрунтованими. 

“Мова завжди йшла про співпрацю саме в питаннях захисту цивільного населення. І ви розумієте, що засоби ППО ніколи не виставляються на передовій. Тобто бути захопленими ворогом вони фактично не можуть. Ми говоримо про захист глибокого тилу”, – додав він.

Залишити відповідь