Понеділок, 29 Квітня, 2024
БлогВійнаПодіїУкраїна

ЗСУ посилюють протиповітряну оборону на півночі України

У Північній операційній зоні разом з головами обласних військових адміністрацій вирішили збільшити кількість мобільних вогневих груп. Такий крок потрібний для того, щоби підвищити ефективність системи протиповітряної оборони, передає ЗІФ.

Про це повідомив у своєму ТГ-каналі командувач Об’єднаних Сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

«Щоби кожен громадянин України відчував себе захищеним, а наші об’єкти енергетичної інфраструктури у зимових умовах були готові працювати на повну», – йдеться у повідомленні.

У вересні рашисти збільшили кількість атак з повітря з використанням безпілотників типу «шахед». Військово-політичний оглядач Олександр Коваленко у своєму аналізі щодо застосування росіянами дронів наводить такі цифри.

  • У вересні встановлено абсолютний рекорд із застосування Shahed-136 російськими окупантами – 521. Попередній рекорд зафіксовано у травні 2023 року, коли росіяни застосували 413 дронів-камікадзе. Потім було падіння інтенсивності нальотів до: у червні – 197, у липні – 246, у серпні – 167.

Жовтень, за його словами, буде визначальним і «ми зможемо говорити про нарощування виробництва чи літнє накопичення, яке й дозволило реалізувати вересневий рекорд». Російські окупаційні війська намагатимуться зберегти середній показник разового нальоту до 30 одиниць. Щоправда, невідомо з якою частотою.

Залишити відповідь