Середа, 29 Травня, 2024
ПодіїСвіт

Більшість румунів вважає, що Росія має піти геть з України

На запитання, хто винен у війні, 49,2 відсотка вказали на Росію, 16,6 відсотків звинувачують США, а 7 відсотків — Україну 5,2 відсотка — НАТО і 2,6 відсотків — Європейський Союз, передає Польське радіо.

Через війну в Україні 38 відсотків жителів Румунії бояться підвищення цін, а 30 відсотків боїться, що Росія може напасти на країни НАТО. Це дані опитування, проведеного INSCOP на замовлення порталу News.ro.

Відповідаючи на запитання про те, чого найбільше побоюються румуни у зв’язку з війною, яка триває в сусідній Україні, мешканці Румунії найчастіше згадували підвищення цін. На другому місці — напад Росії на країни НАТО. 20,3 відсотка респондентів заявили, що їх не турбує війна Росії проти України.

На запитання, хто винен у війні, 49,2 відсотка вказали на Росію, 16,6 відсотків звинувачують США, а 7 відсотків — Україну 5,2 відсотка — НАТО і 2,6 відсотків — Європейський Союз. Майже 20 відсотків не відповіли на це запитання.

Трохи менше 40 відсотків опитаних вважають, що Україна переможе у війні. А майже 30 відсотків переконані, що переможе агресор.

Переважна більшість респондентів (64 відсотків) вважає, що для закінчення війни Росія має піти з території України. 24,1 відсотка вважає, що Україна повинна піти на поступки.

Було опитано понад 1,5 тисячі осіб.

Залишити відповідь