Середа, 15 Травня, 2024
ВійнаПодіїСвіт

Польща займається евакуацією учнів з Тель-Авіва

Президент Анджей Дуда повідомив, що ніхто з громадян Польщі не постраждав внаслідок атаки ХАМАСу на Ізраїль, передає Польське радіо.

Польські служби організовують евакуацію учнів та вчителів з аеропорту Тель-Авіва. Там перебуває група з десяти учнів Державної музичної школи ім. Іґнація Яна Падеревського в Хелмі. Польські учні перебували в Палестині на запрошення однієї з тамтешніх шкіл.

«Ми намагаємося якнайшвидше організувати повернення дітей до Польщі» – сказав міністр освіти і науки Пшемислав Чарнек.

«Умови – нелегкі, адже сьогодні питання безпеки на летовищі є головним. Знаю, що авіакомпанії обговорюють питання, коли найраніше можна було б громадян Польщі з Тель-Авіва. Я перебуваю на зв’язку з міністром освіти Ізраїлю. Тож ми робимо все можливе, щоб якомога швидше повернути дітей. Знаю, що потрібні такі базові речі, які їжа, адже на летовищі в Тель-Авів є ресторани але кількість їжі зменшується. Посольство Польщі займається вирішенням цього питання», – додав міністр.    

Ситуація на місці складна. Прикордонні переходи з Йорданією не працюють, а рейси до Ізраїлю та з нього скасовуються. Президент Анджей Дуда повідомив, що ніхто з громадян Польщі не постраждав внаслідок атаки ХАМАСу на Ізраїль

Залишити відповідь