Неділя, 28 Квітня, 2024
ВійнаНа фронтіСвітУкраїна

Кубинські найманці воюють у складі російської армії під Куп’янськом та Бахмутом

Росіяни масово вербують найманців з Куби для війни проти України, надалі іноземців залучають на східній лінії фронту

Поблизу Куп’янська, Бахмута і Горлівки в Харківській і Донецькій областях на сході України в лавах російської армії воюють найманці з Куби, які розглядаються російським командуванням як типове гарматне м’ясо – про це повідомляє Польське радіо.

Раніше про вербування громадян Куби писали активісти «Кібер спротиву», які зламали пошту начальника пункту відбору на військову службу за контрактом в місті Тула антона пєрєвозчікова.

Самі росіяни пишаються, що відправляють кубинців в передових загонах, адже їх «не шкода». При цьому з найманців не сформували окремий загін, а розкидують вже по існуючих російських, незалежно від того чи володіє найманець російською мовою. 

Ставлення до кубинців відповідне до типового російського шовінізму. Фактично головна їх роль в російській моделі померти першим.

Міністерство внутрішніх справ Куби виявило мережу вербування громадян країни, які проживають в Росії і навіть на Кубі, у війська, що підпорядковані Москві для війни проти України, – повідомило 4 вересня кубинське МЗС. Через кілька днів влада Гавани оголосила, що у цій справі затримано 17 осіб.

Залишити відповідь